[LUG] IRC SOSTANOK, SOSTANOK VO ZHIVO

Damjan Georgievski gdamjan at on.net.mk
Mon Nov 18 12:19:07 UTC 2002


> Ова не е доволна причина за смрт. Предлагам првите 10GB да ги поделиме 
> на 4 (или 3) дела од по 2.5GB на кој ќе може да инсталираме различни 
> линукс (BSD?) дистрибуции. Последнат 4 -та партиција може да остане како 
> тест празно место каде секој ќе може да си инсталира своја дистрибуција 
> и да си ја тестира без да им наштети на другите работи.
> 
> Остатокот од 20ГБ може да биде како голем хоум директориум каде ке имаме 
> кориснички акаунти за работа, а воедно ќе има и доволно простор за еден 
> куп исо имиџи за после да може да ги режиме нали.

Може
 
> Се соглесувам првиот и основен линукс да биде Слеквер само ако Дамјан се 
> согласи да го суреди како треба - инаку ставаме Ред Хет :_)

ок. ја че о средам. 
следниот викенд ит ис.


-- 
Дамјан

          Во комунизмот човек експлоатира човека...
          ...во капитализмот е точно обратното.

_______________________________________________
LUG mailing list
LUG at lists.linux.net.mk
http://lists.linux.net.mk/mailman/listinfo/lugMore information about the Ossm-members mailing list