[LUG] lokaliziranje distribucii

Damjan Georgievski gdamjan at on.net.mk
Mon Nov 18 22:48:20 UTC 2002


> >OK - чим додава додатно ограничување - нека брка.
> >
> 
> Кога сме веќе тука - зошто сите други тастатури го имаат ова во себе, а 
> нашата го нема?

незнам?!? во кои го има? како каква опција?


>  // begin modifier mappings
> 
> modifier_map Shift { Shift_L };
> modifier_map Lock  { Caps_Lock, ISO_Lock };
> modifier_map Control{ Control_L };
> modifier_map Mod3  { Mode_switch };
> 
> Што поточно претставуваат горниве линии?

shift-capslock заклучува кирилица (toggle)

-- 
Дамјан

       The best things in life are free, but the
        expensive ones are still worth a look.

_______________________________________________
LUG mailing list
LUG at lists.linux.net.mk
http://lists.linux.net.mk/mailman/listinfo/lugMore information about the Ossm-members mailing list