[LUG] lokaliziranje distribucii

Zlatko Trajceski zlat at bagra.net.mk
Mon Nov 18 22:58:16 UTC 2002


Damjan Georgievski wrote:

>>>OK - чим додава додатно ограничување - нека брка.
>>>
>>>   
>>>
>>Кога сме веќе тука - зошто сите други тастатури го имаат ова во себе, а 
>>нашата го нема?
>>  
>>
>
>незнам?!? во кои го има? како каква опција?
>

Па во СИТЕ што ќе ги отворам :_) Пример: de, ru, bg, be...

Види и сам како се ставени - инаку кај сите го има на крај од

xkb_symbols "basic" {
}

а кај некои и кај сите варианти

>
>
> 
>
>>  // begin modifier mappings
>>
>> modifier_map Shift { Shift_L };
>> modifier_map Lock  { Caps_Lock, ISO_Lock };
>> modifier_map Control{ Control_L };
>> modifier_map Mod3  { Mode_switch };
>>
>>Што поточно претставуваат горниве линии?
>>  
>>
>
>shift-capslock заклучува кирилица (toggle)
>
> 
>
Мислам дека оваа линија го повикува дифолт модифаерот кој е сетиран:

modifier_map Mod3  { Mode_switch };


и со неа ќе немаме потреба од тоа "grp:alt_shift_toggle" или се лажам?


Ќе пробам, па ќе информирам._______________________________________________
LUG mailing list
LUG at lists.linux.net.mk
http://lists.linux.net.mk/mailman/listinfo/lugMore information about the Ossm-members mailing list