[LUG] testiranje

Danko Ilik danko at on.net.mk
Mon Nov 18 18:13:06 UTC 2002


>
>
>>- Acrobat Reader 5 паѓа ако се повика од околина со македонско локале; 
>>треба да се повика со ???LC_ALL=C acroread???
>>
Пардон, не од македонско локале, него од UTF-8.
Акробат Ридер 5.0.5
Редхет 8

Warning: charset "UTF-8" not supported, using "ISO8859-1".
Aborted

>најбоље е со:
>    setxkbmap -layout mk -option grp:ctrl_shift_toggle -option \
>    grp_led:scroll -option grp:menu_toggle
>
Без menu, плиз...
Но, всушност, и не е толку важно тоа, затоа си постои сорс код...

>>- Префрлањето во utf-8 во најновите Редхет и Мандрак е хаос
>>    
>>
>дефинирај хаос.
>  
>
Па, не изглеа добро. Не сум видел што е проблемот, иначе ќе пишев._______________________________________________
LUG mailing list
LUG at lists.linux.net.mk
http://lists.linux.net.mk/mailman/listinfo/lugMore information about the Ossm-members mailing list