[LUG] testiranje

Damjan Georgievski gdamjan at on.net.mk
Tue Nov 19 10:59:39 UTC 2002


> >најбоље е со:
> >   setxkbmap -layout mk -option grp:ctrl_shift_toggle -option \
> >   grp_led:scroll -option grp:menu_toggle
> >
> Без menu, плиз...
> Но, всушност, и не е толку важно тоа, затоа си постои сорс код...

абе што знам еднаш се прави тоа, голем кур ако нема мени и сл.


> >>- Префрлањето во utf-8 во најновите Редхет и Мандрак е хаос
> >>
> >дефинирај хаос.
> >
> Па, не изглеа добро. Не сум видел што е проблемот, иначе ќе пишев.

?? - не си баш јасен

Колку што ми е мене познато, во KDE нема проблеми со UTF-8. Веројатно
истото важи и за Гноме 2 (за Гноме 1.4 не знам).

Познати проблеми со УТФ-8 се во BASH, Readline, ncurses, slang и сл.
-- 
Дамјан

            0 and 1. Now what could be so hard about that?

_______________________________________________
LUG mailing list
LUG at lists.linux.net.mk
http://lists.linux.net.mk/mailman/listinfo/lugMore information about the Ossm-members mailing list