[LUG] testiranje

Danko Ilik danko at on.net.mk
Tue Nov 19 17:48:58 UTC 2002


 >Колку што ми е мене познато, во KDE нема проблеми со UTF-8. Веројатно
 >истото важи и за Гноме 2 (за Гноме 1.4 не знам).
 >
 >Познати проблеми со УТФ-8 се во BASH, Readline, ncurses, slang и сл.
 >

На тоа мислев, на терминалска работа... ама не знам точно што е 
проблемот; претпоставувам дека е фундаменален; треба секаде наместо char 
да користат wide char...


_______________________________________________
LUG mailing list
LUG at lists.linux.net.mk
http://lists.linux.net.mk/mailman/listinfo/lugMore information about the Ossm-members mailing list