[LUG] "default encoding for the user"

Ангов Арангел ufo at linux.net.mk
Sun Nov 24 11:31:14 UTC 2002


Ме интересира само, досега преводите ги правевме со iso8859-5. Дали 
можат да се конвертираат во UTF-8 или пак нема потреба? Да не има некоја 
голема разлика вака на изглед?

ufo

Danko Ilik wrote:

>И јас сум за utf-8.
>
>Има ли некој ништо против?
>

_______________________________________________
LUG mailing list
LUG at lists.linux.net.mk
http://lists.linux.net.mk/mailman/listinfo/lugMore information about the Ossm-members mailing list