[LUG] "default encoding for the user"

Ангов Арангел ufo at linux.net.mk
Sun Nov 24 14:40:27 UTC 2002


Епа тогаш значи нема проблем. Супер.

ufo


Danko Ilik wrote:

>Па не знам каква е политиката на Гном преводите (КДЕ се за све да е на утф-8 
>уште многу одамна), ама технички нема никаков проблем.
>
>recode iso88595..utf8 fajl.po
>
>и после во fajl.po треба да се смени линијата за контент-тајп:
>
>"Content-Type: text/plain; charset=UTF-8\n"
>
>А KBabel се` сам прави, само треба да му се каже кое кодирање го сакаш.
>
>On Sunday 24 November 2002 12:31, Ангов Арангел wrote:
>  
>
>>Ме интересира само, досега преводите ги правевме со iso8859-5. Дали
>>можат да се конвертираат во UTF-8 или пак нема потреба? Да не има некоја
>>голема разлика вака на изглед?
>>    
>>
>
>  
>_______________________________________________
LUG mailing list
LUG at lists.linux.net.mk
http://lists.linux.net.mk/mailman/listinfo/lugMore information about the Ossm-members mailing list