[LUG] "default encoding for the user"

Danko Ilik danko at on.net.mk
Tue Nov 26 22:04:15 UTC 2002


On Monday 25 November 2002 11:24, Дамјан Георгеивски wrote:
> Постојат како посебни unicode букви:
>
> 	0400 CYRILLIC CAPITAL LETTER IE WITH GRAVE
> 	040D CYRILLIC CAPITAL LETTER I WITH GRAVE
>
> значи не треба подршка за комбинирање на карактери.

Одлично!

А 0450 и 055D се малите букви.

Ревизијата 1.4 на твојата X тастатура не ми компонира. (со десно вин-копче)

> P.S.
> корисни линкови за Unicode и UTF-8:
> 	http://www.cl.cam.ac.uk/~mgk25/unicode.html
> 	http://www.unicode.org/charts/PDF/U0400.pdf

ОК. Фала!

--
9CDB A748 41C1 B0CE EC70  1B6C 65B8 A8A5 C603 5771
_______________________________________________
LUG mailing list
LUG at lists.linux.net.mk
http://lists.linux.net.mk/mailman/listinfo/lugMore information about the Ossm-members mailing list