[LUG] RE: [LUG] До кај сме?

Igor Petreski direktor at pcinfo.com.mk
Wed Oct 9 09:43:54 UTC 2002


За печатот:
Печатот е на СС е во тркалезна форма, од внатрешнта страна на кругот
стои испишано името на организацијата со кирилично и латинично писмо. На
средина на кругот стои логото на организацијата
Штембилот на СС е во правоаголна форма, редоследно во хоризонтални линии
се испашани името на организацијата со кирилично и латинично писмо. На
штембилот стојат и линии за деловоден број и датум, како и градот на
седиштетот на организацијатаВака би требало од прилика да изгледа дефиницијата за печатот на
организацијата, во статутот. Значи нема два печата има печат и штембил.

За Стојмир,
Министерство за правда
"Димитрие Чуповски" бр. 9, 1000 Скопје
тел: 117-277, факс: 226-975

> -----Original Message-----
> From: lug-admin at lists.linux.net.mk
[mailto:lug-admin at lists.linux.net.mk] On Behalf
> Of Georgi Stanojevski
> Sent: Wednesday, October 09, 2002 12:17 AM
> To: lug at lists.linux.net.mk
> Subject: Re: [LUG] До кај сме?
> 
> На вто, 08 окт 2002, Ангов Арангел напиша:
> 
> > Мислам дека со гласање одлучивме името да биде Слободен Софтвер...
> > А за печатот, треба ли да се напраи за регистрација или за после?
> 
> После, ама во статут мора да стои.
> 
> > Пошо мора да имаме два, пиши таму дека ќе имаме два печата едниот
> > округол со логото во него и околу него текст Слободен Софтвер, а на
> > другиот ќе пишува само слободен софтвер пошо ќе биде правоаголен и
ќе
> > нема мести за ништо друго.
> 
> Го пишав така, ама ти требаше да ми кажеш како а не јас да барам. :)
> 
> 
> --
> Glisha
> _______________________________________________
> LUG mailing list
> LUG at lists.linux.net.mk
> http://lists.linux.net.mk/mailman/listinfo/lug

_______________________________________________
LUG mailing list
LUG at lists.linux.net.mk
http://lists.linux.net.mk/mailman/listinfo/lugMore information about the Ossm-members mailing list