[LUG] За името на организацијата и нешто за саемот

Zlatko Trajceski zlat at bagra.net.mk
Sun Oct 13 16:25:27 UTC 2002


Georgi Stanojevski wrote:

>На нед, 13 окт 2002, Александар Савиќ напиша:
>
>  
>
>>Заборавив нешто многу важно да споменам синоќа. Ми се спиеше :-) Што е 
>>ова сега со името? Да не има некој прогрчки ориентиран во раководството 
>>што алудира на тоа да се смени (пардон ИЗБРИШЕ!!!) името МАКЕДОНИЈА?! 
>>    
>>
>
>Името на државата, нејзините скратеници, историски и културни објекти или
>друго што ти ја знам има врска со државата НЕ може да стои во името на
>здружение на граѓани освен ако не се добие согласност од Мин. за правда.
>

Јас ќе гледам да се распрашам во министерството за правда утре пред 
собирот - да се информирам за процедурата и колку е тешко да се 
издејствува Македонија во името и потоа според тоа ќе одлучиме што ќе 
правиме на собирот.

Да повторам за собирот - понеделник (14 октомври) - Пингвин Паб - 18ч.


_______________________________________________
LUG mailing list
LUG at lists.linux.net.mk
http://lists.linux.net.mk/mailman/listinfo/lugMore information about the Ossm-members mailing list