[LUG] Statutot

Zlatko Trajceski zlat at bagra.net.mk
Fri Oct 18 00:07:02 UTC 2002


Damjan Georgievski wrote:

>Ова и порано го предложив ми се чини... не е важно.
>
>За 
>"член 4, 
> Слободен софтвер се залага за користење, развивање и промовирање на
> слободниот софтвер ..."
>
>Дали треба исто да ставиме дека се залагаме за слободни стандарди и
>протоколи и сл. (не за патенти и сл). 
>
>Ај мала дискусија ќе молам.
>
>
>  
>
Паметно ова - и јас сум ова да се додаде во статутот. Некој убаво да го 
исформулира?


_______________________________________________
LUG mailing list
LUG at lists.linux.net.mk
http://lists.linux.net.mk/mailman/listinfo/lugMore information about the Ossm-members mailing list