[LUG] За и околу финалната верзија на статутот

Novica Nakov novica at bagra.net.mk
Fri Sep 27 15:00:37 UTC 2002


Во својата последна порака, Александар Савиќ напиша:

| Ама мислам дека грешиш за тоа дека не смееме да 
| правиме проекти, локализација и дека тоа е противзаконски.

Ок, ај да дообјаснам што ми кажаа:

1. Здружението добива пари од чланарина и спонзорства.

2. Здружението може да работи на проекти и за тоа да добие пари со кои
ќе ги покрие трошоците, ама тие проекти не смеат да бидат
производствени. Значи може да се прави пропаганден матријал, семинари,
предавања. Локализацијата за жал спаѓа во производствени активности.

3. Здружението не смее да продава ништо. Не смее да продава ни дискови
кои имаат цена еднаква на цената на чинење.

Значи она што ние можеме да го правиме е со парите од членарина и
спонзорства да правиме флаери, постери и сл. И можеме да бараме пари од
Сорос или некој друг за организирање на предавања по разни места, при
што парите што ќе ги добиеме ќе одат за изнамјмувањето на салата или
сокчињата или сл.

Тоа.

-- 
Новица

Брат за брат, сирење за ганџа.
_______________________________________________
LUG mailing list
LUG at lists.linux.net.mk
http://lists.linux.net.mk/mailman/listinfo/lugMore information about the Ossm-members mailing list