[LUG] За и околу финалната верзија на статутот

Georgi Stanojevski georgi1 at unet.com.mk
Fri Sep 27 17:14:00 UTC 2002


На пет, 27 сеп 2002, Novica Nakov напиша:

> 3. Здружението не смее да продава ништо. Не смее да продава ни дискови
> кои имаат цена еднаква на цената на чинење.

Па добро де, убаво вика Дамјан бесплатно ќе ги снимаме...тоа нели е и една
од најважните цели на лугов?

Или едноставно ќе праиме како ВМРО, наши пооделни членови(ако имаме
Марјановци или Војовци) ќе ги продаваат нема Лугот како целина.

> Значи она што ние можеме да го правиме е со парите од членарина и
> спонзорства да правиме флаери, постери и сл. И можеме да бараме пари од

Маици. :)

> Сорос или некој друг за организирање на предавања по разни места, при
> што парите што ќе ги добиеме ќе одат за изнамјмувањето на салата или
> сокчињата или сл.

Тоа што државата нема да го знае нема ни нас ни нејзе да и шкоди. ;)

-- 
Glisha
_______________________________________________
LUG mailing list
LUG at lists.linux.net.mk
http://lists.linux.net.mk/mailman/listinfo/lugMore information about the Ossm-members mailing list