за Кбабел?

Zlatko Trajceski zlat at bagra.net.mk
Wed Apr 23 18:42:44 UTC 2003


Arangel Angov wrote:
> Вистина ли е дека само таа 1.2 бета верзијата што ја користевме на 
> маратонот има "Create Database" за создавање на база од преведените .po 
> датотеки? Ја ги имам сите верзии пред оваа 1.2 и во ниедна ја нема таа 
> опција.
> 

НЕ - туку RedHat не го компајлира kbabel со подршка за translation 
database - треба сам од сорс да го искомпајлираш, но пред тоа да го 
инсталираш и db2 пакетот (ако одиш преку RPM тогаш и db2-devel).


-- 
_(null)

_______________________________________________
LUG mailing list
LUG at lists.linux.net.mk
http://lists.linux.net.mk/mailman/listinfo/lugMore information about the Ossm-members mailing list