oneworld.net

Ivan Dimitrov iko_zeko at PunkAss.com
Wed Apr 23 21:41:24 UTC 2003


Вака... како што стои на сајтот на oneworld.net, они уствари не 
финансираат организации туку само "соработуваат" со нив... т.е. 
организациите кои се членки се у партнерство и си помагаат меѓу себе...

*Koi se pridobivkite od clenstvoto?*

Kako partner na OneWorld, ke imate povekje pogodnosti:

  * povrzuvanje so drugite NVO vo regionot
  * objavuvanje na vasite stavovi za problemite za koi ste zainteresirani
  * objavuvanje na vasite izvestuvanja i informacii za vasite aktivnosti
  * ako nemate svoj web-sajt, ke kreirame stranica so vasa
   identifikacija na OneWorld JIE, koja ke ve napravi povidlivi na
   Internet
  * ako imate web-sajt, ke pridoneseme za zgolemuvanje na brojot na
   posetite na vasiot sajt, preku linkovi do vasite informacii
  * vmrezuvanje so drugite delovi na mrezata na OneWorld

Zaclenuvanjeto e besplatno.

Сега...од друга страна oneworld.net самото е спонзорирано и водено од 
USAID, па затоа мислам дека ако ја пријавиме и ОССМ за партнерство, тоа 
би било препорака повеќе кога би барале спонзорство од USAID. Колку што 
памтам Дамјан викаше дека ќе контактира со типот...па до каде е работата?

+ Дајте некој што го бива нека се активира и нека напише нешто ко писмо 
во кое се образложува што бараме...пошто веќе горе-доле имаме зацртано 
проекти (втор маратон...mozilla, help-от од OOO) нека биде тоа парче 
хартија каде што ќе се објаснува што всушност ни треба за реализација 
(простории, машини, дискови....) па со тоа да може да се оди и да се 
бара спонзорство.

iko_______________________________________________
LUG mailing list
LUG at lists.linux.net.mk
http://lists.linux.net.mk/mailman/listinfo/lugMore information about the Ossm-members mailing list