Cestit praznik

miopa miopa at bagra.net.mk
Tue Apr 29 09:57:59 UTC 2003


На Sun, 27 Apr 2003 07:21:09 +0200, напиша:

>Овој празник треба да се прогласи и за празник на организацијата ни, оти 
>е празник на најголемата и најважната слобода - човековата слобода!

   Овој празник нема никаква врска со слободата. Напротив, потсетува колку
лесно може да се заведе човековиот ум, и колку долго последиците од тоа
заведување можат да траат.


-- 
(c) 2003 miopa

_______________________________________________
LUG mailing list
LUG at lists.linux.net.mk
http://lists.linux.net.mk/mailman/listinfo/lugMore information about the Ossm-members mailing list