Makedonska distribucija

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Sun Aug 17 03:19:31 UTC 2003


Georgi Stanojevski wrote:

>>ОСлободен (OSloboden)... ако сакате и лого може да дизајнирам :-)
>>    
>>

Ај и ја да истрескам неколку имина шо ми се вртат низ глава.

1. Slomix - Сломикс (како збир (микс)  на слободен софтвер)
2. Maksos - Максос (како Македонски Слободен Оперативен Систем, или како 
македонски сос) :)))
3. Ossix - Осикс
4. Аxios - Аксиос (старото име на Вардар?)

Незнам толку ми текнува у моментов... Мене лично Сломикс ми е ОК.


-- 
ufo


_______________________________________________
LUG mailing list
LUG at lists.linux.net.mk
http://lists.linux.net.mk/mailman/listinfo/lugMore information about the Ossm-members mailing list