[Ossm-members] Re: PCMCIA + USB 2.0

дамјан г. mk at net.mail.penguinista
Wed Dec 17 21:42:07 UTC 2003> Знае ли некој како треба да се конфигурира убаво pcmcia за да работи УСБ
> 2.0 картица?
> 
> сега за сега во кернелот имам вклучено USB2 поддршка. Дали треба да
> користам pcmcia-cs или само во кернелот да вклучам pcmcia и cardbus??

USB-2.0 картицата cardbus е?
Ако е, тогаш не ти треба pcmcia-cs и би требало да си ја најде одма кернелот
сам по себе, а со hotplug да го учита и драјверот (би требало да е
ehci-hcd).

хмм.. тоа би било тоа.

-- 
Дамјан                 (jabberID:damjan at bagra.net.mk)

 The NOC says:
    echo '16i[q]sa[ln0=aln100%Pln100/snlbx]sbA0D4D465452snlbxq'|dcMore information about the Ossm-members mailing list