[Ossm-members] Re: PCMCIA + USB 2.0

дамјан г. mk at net.mail.penguinista
Wed Dec 17 21:54:55 UTC 2003


>>> Знае ли некој како треба да се конфигурира убаво pcmcia за да работи УСБ
>>> 2.0 картица?
>>> 
>>> сега за сега во кернелот имам вклучено USB2 поддршка. Дали треба да
>>> користам pcmcia-cs или само во кернелот да вклучам pcmcia и cardbus??
>> 
>> USB-2.0 картицата cardbus е?
>> Ако е, тогаш не ти треба pcmcia-cs и би требало да си ја најде одма
>> кернелот сам по себе, а со hotplug да го учита и драјверот (би требало да
>> е ehci-hcd).
>> 
>> хмм.. тоа би било тоа.
>>
> 
> Може малце подетално за тоа со hotplug како да се изведе? 

hotplug ти треба само ако убациш cardbus или usb device да се учита
соодветниот драјвер/модул за него. Ако немаш модули, не ти ни треба.

> Дали ако се е
> компајлирано во кернелот треба да се користи hotplug ?

не.
твојава USB-2.0 картица или е компатибилна со EHCI стандардот или не е.
Ако не е, веројатно ти нема помош. Ако е, ти треба ehci-hcd или како модул
или во кернелот. Друго не треба да се подесува.


-- 
Дамјан                 (jabberID:damjan at bagra.net.mk)

      The dark ages were caused by the Y1K problem.More information about the Ossm-members mailing list