[Ossm-members] Re: PCMCIA + USB 2.0

v plin at freemail.com.mk[brisi]
Wed Dec 17 21:56:03 UTC 2003


дамјан г. wrote:

> 
>>>> Знае ли некој како треба да се конфигурира убаво pcmcia за да работи
>>>> УСБ 2.0 картица?
>>>> 
>>>> сега за сега во кернелот имам вклучено USB2 поддршка. Дали треба да
>>>> користам pcmcia-cs или само во кернелот да вклучам pcmcia и cardbus??
>>> 
>>> USB-2.0 картицата cardbus е?
>>> Ако е, тогаш не ти треба pcmcia-cs и би требало да си ја најде одма
>>> кернелот сам по себе, а со hotplug да го учита и драјверот (би требало
>>> да е ehci-hcd).
>>> 
>>> хмм.. тоа би било тоа.
>>>
>> 
>> Може малце подетално за тоа со hotplug како да се изведе?
> 
> hotplug ти треба само ако убациш cardbus или usb device да се учита
> соодветниот драјвер/модул за него. Ако немаш модули, не ти ни треба.
> 
>> Дали ако се е
>> компајлирано во кернелот треба да се користи hotplug ?
> 
> не.
> твојава USB-2.0 картица или е компатибилна со EHCI стандардот или не е.
> Ако не е, веројатно ти нема помош. Ако е, ти треба ehci-hcd или како модул
> или во кернелот. Друго не треба да се подесува.
> 
> 
е компатибилна затоа што ми работи картицата тоа не е проблем и сум ја
проработел... е сеа проблемот е следен.. hotunplug ако се направи се
укочува цел систем. коа имав pcmcia-cs со cardctl eject можеше да се извади
безболно.
како да ја вадам картицата ако нема pcmcia-cs?More information about the Ossm-members mailing list