[Ossm-members] Re: PCMCIA + USB 2.0

v plin at freemail.com.mk[brisi]
Thu Dec 18 19:41:33 UTC 2003


дамјан г. wrote:

>> е сега затоа што ако се во кернелот драјверите неможам да ја вадам
>> картицата,
> 
> хмм, чудно.
> 
>> ке треба да користам hotplug. Може малце да ми објасниш околу
>> тоа и да ми дадеш некои линкови евентуално. На
>> http://linux-hotplug.sourceforge.net нема некоја си документација јака.
> 
> земи го hotplug пакетот за Slackware ќе ти работи.
> 
> Во принцип hotplug се состои од:
>     /sbin/hotplug - shell скрипта
> која уствари само ја повикува...
>     /etc/hotplug.d/default/default.hotplug - shell скрипта
> која повикува разни скрипти низ...
>     /etc/hotplug/ ... за различните типови на уреди и сл.
> 
> 
> Единствен друг дел е ...
>     /etc/rc.d/rc.hotplug
> Го иницијализира hotplug системот, т.е. fake-ува дека PCI/USB стварите што
> веќе ти се уштекани, као демек тогаш се уштекуваат.
> 
> ... и кернелот кој уствари ја повикува /sbin/hotplug скриптата при
> различни plug/unplug event-и.
> 

ок инсталирано, е сега кај и што да направам за да кога ке ја ставам
картицата да ги лоадира pcmcia_core, yenta_socket, ds и да ги трга кога ке
ја извадам картицата?

More information about the Ossm-members mailing list