[Ossm-members] Re: PCMCIA + USB 2.0

v plin at freemail.com.mk[brisi]
Thu Dec 18 20:57:57 UTC 2003


дамјан г. wrote:

> Ти у принцип имаш проблем ... убаци ја картицата поработи малку со usb-то
> и види што имаш со lsmod (прати тука)..
> 

Еве картицата е ставена и на неа закачени се usb key и card reader

lsmod :
ds
yenta_socket
pcmcia_core

ова е пред да ја штекнам

lsmod:
usb-ohci
ehci-hcd
ds
yenta_socket
pcmcia_core

ова е после.. сам си ги лоадира тие тие за усб.. само коа ја вадам пак си
јавува segmentation fault и укочува све.

More information about the Ossm-members mailing list