[Ossm-members] Re: PCMCIA + USB 2.0

v plin at freemail.com.mk[brisi]
Thu Dec 18 21:00:46 UTC 2003


v wrote:

> дамјан г. wrote:
> 
>> Ти у принцип имаш проблем ... убаци ја картицата поработи малку со usb-то
>> и види што имаш со lsmod (прати тука)..
>> 
> 
> Еве картицата е ставена и на неа закачени се usb key и card reader
> 
> lsmod :
> ds
> yenta_socket
> pcmcia_core
> 
> ова е пред да ја штекнам
> 
> lsmod:
> usb-ohci
> ehci-hcd
> ds
> yenta_socket
> pcmcia_core
> 
> ова е после.. сам си ги лоадира тие тие за усб.. само коа ја вадам пак си
> јавува segmentation fault и укочува све.

само што пробав рачно го извадив ehci-hcd и картица се извади без проблеми.
Е сега ако може тоа некако автоматски со hotplug би било идеално.

More information about the Ossm-members mailing list