[Ossm-members] Re: Мал проблем со шум/пуцкетање

v v at org
Mon Dec 29 13:06:41 UTC 2003


дамјан г. wrote:
>>Во основа проблемот е што неможам да добијам чист и убав звук. ALSA
>>поддршка е селектирано во кернелот (2.6.0), си ја наоѓа добро звучната
>>карта само звукот е лош. Како и каде да се среди ова?? Претходно на
>>2.4.23 со OSS не беше идеално ама не беше волку лошо.
> 
> 
> А за каква звучна се работи?
> 

Ок се среди, незнам точно како ама инсталирав alsa-utils чепнам и 
подесив во миксерот малце и сега за сега е добро.

Само една работа сега.. на reboot или shutdown ми пријавува дека 
modprobe snd-card-1 , 2, 3, 4...7 failed или нешто слично, не сум 
загледал баш...--

PEBKAC = Problem Exists Between Keyboard and Chair.More information about the Ossm-members mailing list