encoding

Vladimir Stefanov vladoboss at mt.net.mk
Fri May 9 12:16:54 UTC 2003


>Кога можеш (доколку не те спречува маил клиентот, webmail-от или
>оперативниот систем) користи кирилица. Се договоривме основни енкодизи со
>кои ќе се пишуваат кириличните пораки на листата да бидат ISO-8859-5,
>Windows-1251 или UTF-8 со правилно наместени хедери. 
>Жалосно е да пишуваме на латиница, кога имаме наше кирилично писмо, кое 
>веќе е подржано во речиси сите оперативни системи и маил клиенти.

Да, ама ај да се договориме да пишуваме со еден енкодинг, оти ми е преку глава 
за еден пост да го прочитам, трипати да менувам енкодинг. Ја сум за UTF-8.

Владо
_______________________________________________
LUG mailing list
LUG at lists.linux.net.mk
http://lists.linux.net.mk/mailman/listinfo/lugMore information about the Ossm-members mailing list