Linux Evolucija

Ivan Stojmirov stojmir at linux.net.mk
Wed May 14 10:48:52 UTC 2003


http://penguin.linux.net.mk/wiki/

Овде поставив wiki, во кое ставив едно упатство на англиски за мигрирање 
од windows кон linux.

Насловот на "проектот" е "Линукс Еволуција" и би требало да претставува 
место каде што потенцијалните Linux корисници би можеле да најдат 
информации за инсталација/конфигурација/користење на Linux.

Е сега... Битната работа е тоа што се потребни луѓе кои би го 
пополниле/превеле упатството.
Причината што го поставив баш тоа "wiki" е тоа што овозможува лесно и 
брзо креирање/ажурирање на страниците.

Секој што сака да помогне околу ова проектче, може да ја посети 
страницата, да разгледа малку во упатството за користење на wiki и да 
почне со работа. Засега има само неколку страници за преведување, така 
да кога ќе се завршат тие, ќе додадеме нови.

Изворот на информации за проектчево се http://www.linuxmigration.com/ и 
http://www.tldp.org
поздрав
Стојмир

-- 
!edis gnorw eht morf siht ta gnikool era uoY_______________________________________________
LUG mailing list
LUG at lists.linux.net.mk
http://lists.linux.net.mk/mailman/listinfo/lugMore information about the Ossm-members mailing list