kbabel so trans. database

Zlatko Trajceski zlat at bagra.net.mk
Thu May 15 02:34:04 UTC 2003


После емаилот на Уфо:

[...]
Title: Сакам РПМ пакет!!!

Златко,

сите ние сакаме kbabel + db2.rpm што поскоро. Ако не ти е тешко коа ќе 
го склопиш и аплоадуваш прати мејл да го симнам. :)
[...]...морав да реагирам и да средам RPM пакети кои ќе го решат оригиналниот 
kbabel во RedHat9 и на негово место ќе постават нов свеж со подршка за 
"Translation database".

Само rpm -Uvh ime_na_paketot.rpm за долниве паети и готово:

http://www.mksoftver.org/prevod/download/db2-2.4.14-10.i386.rpm (125991)
http://www.mksoftver.org/prevod/download/db2-devel-2.4.14-10.i386.rpm (180310)
http://www.mksoftver.org/prevod/download/kdesdk-3.1-3_zlat.i386.rpm (2764440)
http://www.mksoftver.org/prevod/download/kdesdk-devel-3.1-3_zlat.i386.rpm 
(44910)


За да си проверите дали правилно сте ги симнале датотеките (со командата 
md5sum):
f0690c696232aed32f6ef96b4f2254ac  db2-2.4.14-10.i386.rpm
64f3959575f0cbac3abccba5ff17ee07  db2-devel-2.4.14-10.i386.rpm
90e9806dc1a57e9b0f4c4c4104b66fd2  kdesdk-3.1-3_zlat.i386.rpm
70d903d69204ec96381b4e0e0dcd9c31  kdesdk-devel-3.1-3_zlat.i386.rpm


Секако дека овие пакети не се тестирани, па секоја грешка - написмено кај 
мене. 

_______________________________________________
LUG mailing list
LUG at lists.linux.net.mk
http://lists.linux.net.mk/mailman/listinfo/lugMore information about the Ossm-members mailing list