linux/slobodensoftver distributeri

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Tue May 27 22:38:55 UTC 2003


Zlatko Trajceski wrote:

>>SuSe не е GNU/Linux.
>>    
>>
>OK - не е 100% слободен софтвер, но над 90% сигурно е - тоа значи дека
>не треба да го преферираме пред другите почисти решенија.
>

Поточно, алатките за конфигурација не му се објавени под GPL и поради 
тоа може целата дистрибуција да не се смета за слоободен софтвер.

-- 
ufo


_______________________________________________
LUG mailing list
LUG at lists.linux.net.mk
http://lists.linux.net.mk/mailman/listinfo/lugMore information about the Ossm-members mailing list