[Ossm-members] Re: pravilno imenuvanje

Новица Наков novica at bagra.org
Sat Nov 22 15:55:50 UTC 2003


Georgi Stanojevski напиша: 

> Што мислат другите за именување на програмите?

Мислам дека имињата на програмите треба да си останат така како што се на 
латиница -- а ако баш и мора да се напишат на кирилица, тогаш да бидат 
читај како што пишува... пр. Микрософт а не, Мајкрософт.

-- 
Новица

Who so would be a man must be a nonconformist.More information about the Ossm-members mailing list