[Ossm-members] Re: Re: pravilno imenuvanje

Новица Наков novica at bagra.org
Sun Nov 23 19:33:11 UTC 2003


Georgi Stanojevski напиша: 

> Правилото е пишувај како збориш. :)

Добро де, јас не реков дека тоа не е правилото. 

> Инаку, сега прочитав и има 15 правила во правописот како да се
> македонизираат имиња стриктно од Англиски јазик.

Аха, Windows ќе го пишуваш Уиндоус или како?


-- 
Новица

Who so would be a man must be a nonconformist.More information about the Ossm-members mailing list