[Ossm-members] Re: Intel 537 modem drajveri

Viktor Vojnovski sparks at bob.sledge.team.jm
Tue Nov 25 23:52:59 UTC 2003


На Tue, 25 Nov 2003 16:46:43 +0100, дамјан г <mk at net.mail.penguinista> напиша:

>> Пред недела дена излегоа драјвери за сите 537 чипсети на Интел.
>> На официјалниот сајт ги има само за 537ЕР, но на линмодемс може да
>> се најдат и за оние со Tiger Jet произведен чипсет. Јас имам таков модем
>> (од Риверсофт) па претпостављам дека е вери комон кај македончињава.
>> Инаку, драјверот работи супер поуздано. Не осеќам никаква разлика од
>> Виндоуз драјверот, освен тоа што малку повеќе ми цица ресурси при
>> конекција и гасење.
> 
> а url да џитнеше
> целосно е opensource, или е полу-бинарен, или е целосно бинарен?

Полубинарен. Уствари има само една библиотека која се дава, а другото се 
све це фајлчиња. И едниот дел од драјверот (серискиот дел) е ГПЛ.
Инаку сето тоа на http://linmodems.technion.ac.il/resources.html

-- 
Viktor [sparks et freemail tochka org tochka mk]

What do you despise? By this are you truly known.More information about the Ossm-members mailing list