[Ossm-members] SS CD Kompilacija

Misa Popovic stomak81 at freemail.com.mk
Thu Oct 30 17:47:58 UTC 2003


On Thursday 30 October 2003 13:16, Ivan Stojmirov wrote:

> Предлози за друг софтвер кој би се нашол на CD-то.

Па може и xine пошто мислам дека не доаѓа стандардно со дистрибуција, 
барем не со мојата.
Можеби е добро да се стават и некои игри кои се под GPL (ако има интерес 
ќе поднесам и линкови :-)
Може и програми за 3D моделирање и монтажа за да се заокружи некаков 
комплет програми (и забава) што би ја потполнило лепезата на лесно 
достапни програми за Linux за обичниот корисник-оној кој нема другари 
во ISP-ата. Така истовремено се олеснува миграцијата кон Linux за 
повеќе дополнителни профили.
Наскоро ќе ги доставам линковите.       
-- 
Misa
...we no longer have roots, we have aerials...


More information about the Ossm-members mailing list