[Ossm-members] Re: SS CD Kompilacija

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Thu Oct 30 18:05:32 UTC 2003


> > xmms - преведен е на македонски.
>
> Си пробал да го користиш? Како прво енкодингот на преводот е
> iso8859-1, како второ на xmms му фалат колку што се сеќавам уште 500
> можда и појше линии за да биде целосен преводот (збориме за 1.2.8
> верзијата).

Преводот не е во iso8859-1, туку xmms е fucking гтк1 апликација и уопште 
не знае да се снајде со фонтови како што треба. Мислам дека xmms треба 
да се батали - добар player е, ама gtk1 sucks за локализација.

А точно е дека има многу непреведени делови - така да изгледа многу 
грдо.

-- 
Дамјан                 (jabberID:damjan at bagra.net.mk)

     Кучињата си лаат...
        ...караванот си врви.
More information about the Ossm-members mailing list