Kako od PS vo PDF vo Linux?

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Mon Sep 1 14:03:25 UTC 2003


> Дали некој знае (пробал) програм кој во Линукс го прави она што го
> прави AdobeAcrobatDistiller односно претворање на PS и EPS датотеки
> во PDF датотеки?

ghostscript
gs [-dBATCH] [-dNOPAUSE] -sDEVICE=pdfwrite file.ps

Единствено незнам дали фонтовите ги вклучува во PDF-то или ги исцртува 
буквите како криви... (а не знам ни како да проверам)

Ах да има и shortcut "ps2pdf", како и "ps2pdf12", "ps2pdf13", "ps2pdf14" 
- соодветно за верзијата на PDF која ја креираат.

најди ја документацијата за програмов (кај мене е во 
/usr/share/ghostscript/7.05/doc/Ps2pdf.htm).


-- 
Дамјан                 (jabberID:damjan at bagra.net.mk)

One ring to rule them all,
one ring to find them,
one ring to bring them all,
and in the darkness bind them

_______________________________________________
LUG mailing list
LUG at lists.linux.net.mk
http://lists.linux.net.mk/mailman/listinfo/lugMore information about the Ossm-members mailing list