[Ossm-members] KDE vs. GNOME showdown :)

Новица Наков novica at bagra.org
Thu Apr 1 16:06:50 UTC 2004


Ова прелиминарна најава за фудбалскиот меч помеѓу корисниците на KDE и GNOME 
кој би се одржал на 17 или 18 овој месец. Услов за учествување е да сте 
користеле било што од двете барем 100 саати во оваа година :)

За да можеме да направиме каква таква организација, за да се преброиме колку 
сме, предлагам да се пријават заинтересираните. Идејава инаку е на Уфо, и 
он е капитен на GNOME екипата, утвари ќе биде ако си дојде до тој викенд. 
За капитен на KDE екипата, без негово знаење е назначен Глиша. 

Јас, логично, се пријавувам во KDE екипата, а да не го мачам Дамјан да куца, 
го пријавувам и него. :)

И да ја искористам поракава да се нафлат идеи и за venue на овој настан. 
Мене лично како најпогоден ми се чини дворот на Корчагин.


За оние што ќе посумњаат, ова не е априлилили.


-- 
Новица

Beware of he who would deny you access to information,
for in his heart, he dreams himself your master.More information about the Ossm-members mailing list