[Ossm-members] Re: Calling all entusiasts: Македонски книговодствен слободен софтвер

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Fri Apr 2 11:54:35 UTC 2004


> Да разјасниме малку некои работи, FireBird _e_ вистинска база, MySQL
> e flat-file handler со SQL interface.

не сери сеа.

> MySQL не доаѓа во предвид, при бидејќи нит има тригери, нит сторед
> процедури, нит погледи, домени,
> констрејнти и уште сто милиони други работи кои се користат за
> имплементирање на бизнис правила.

во најновиот mysql 4.1 ги има повеќето од тие работи.-- 
Дамјан                 (jabberID:damjan at bagra.net.mk)

        I believe the technical term is "Oops!"
More information about the Ossm-members mailing list