Re: [Ossm-members] Re: Calling all entusiasts: Македонски книговодствен слободен софтвер

Riste Pejov richie at macedonia.homelinux.org
Fri Apr 2 12:46:55 UTC 2004


Дамјан Георгиевски wrote:

>>Да разјасниме малку некои работи, FireBird _e_ вистинска база, MySQL
>>e flat-file handler со SQL interface.
>>    
>>
>во најновиот mysql 4.1 ги има повеќето од тие работи.
>  
>
Дамјан, очигледно дека не ти значи многу ISAM структура или пак скрипт 
јазик на ниво на енџин, но
на некои луѓе им значи. ISAM е метода која е развиена од ИБМ и напуштена 
уште во осумдесетите поради
сериозни недостатоци. А MySQL сеуште ја користи.

бтв, стабилната верзија 4.0 _сеуште_ не подржува вгнездени трансакции, 
сторед процедури, тригери, суб кверија, погледи и домени!!!
а јас стварно незнам човек (што сака да направи нешто повеќе од 
адресар), да  реализира проект без горе наведените можности.

Р.

More information about the Ossm-members mailing list