[Ossm-members] Re: Calling all entusiasts: Македонски книговодствен слободен софтвер

Prostetnic Vogon Jeltz taskovskig at gmx.net
Fri Apr 2 21:28:28 UTC 2004


Томислав Марковски wrote:

>> платформа ќе биде GTK 2.0 или wxWindows, базата ќе биде FireBird, a веб
>> интерфејсите ќе бидат ќе бидат развивани во PHP. Дефинирањето на
>> проектот ќе се одвива според малку полабави UML стандарди.
> 
> Иницијативата е за поздрав!
> 
> Све супер, GTK2, PHP, ама може ли базата да биде MySQL ? :)
> Тоа FireBird-от ми е сомнителен малку, м? Или не :)
> 
> 

Или PostgreSQL + Perl со тоа што кодот во случај да се користи друга база 
незначително ќе се смени. Веб интерфејс би работел под секоја платформа. 
Нека серверот е Линукс, а работните станици зависно од вкусот. Сите ќе 
одберат Вин, но јеби га, тоа е.

-- 
The record for hitchhiking the galaxy is just under five years,
but you don't get to see much on the way.More information about the Ossm-members mailing list