Re: [Ossm-members] Re: Calling all entusiasts: Македонски книговодствен слободен софтвер

Riste Pejov richie at macedonia.homelinux.org
Sat Apr 3 10:09:10 UTC 2004


Prostetnic Vogon Jeltz wrote:

>Или PostgreSQL + Perl со тоа што кодот во случај да се користи друга база 
>незначително ќе се смени. Веб интерфејс би работел под секоја платформа. 
>Нека серверот е Линукс, а работните станици зависно од вкусот. Сите ќе 
>одберат Вин, но јеби га, тоа е.
>  
>
Постгре, уопште не ми делува стабилен под Вин (не би го ставил во 
продуктивна средина ни со стап да ме тераат) а и прилично е гломазен. За 
разлика од него ФБ завзема не повеќе од 2-3 мега, и инсталација е многу 
едноставн. За веб интерфејс (според мене) е прилично незгодна
работа и не можеш да реализираш се што си замислил без да вмешаш и јава. 
Замисли да треба се да се инсталира на едно ПЦ со Вин 98 и 32 мега РАМ. 
Дефинитивно тогаш ќе ја увидиш предноста на ФБ пред Постгре.

Р.More information about the Ossm-members mailing list