[Ossm-members] Re: Calling all entusiasts: Македонски книговодствен слободен софтвер

Томислав Марковски tome at set.com.mk
Sat Apr 3 11:50:29 UTC 2004


> Нека серверот е Линукс, а работните станици зависно од вкусот. Сите ќе 
> одберат Вин, но јеби га, тоа е.

Мислам дека нема поента да се развива
софтвер за windows зашто најголем дел од
фирмите веќе имаат софтвер кој го
работат (да не спомнувам комерцијални
фирми во МК кои држат голем од пазарот).
Ако поради легални причини фирмите имаат
проблеми со тоа, тогаш алтернативата им
е овој пакет, кој фино ќе се усогласи во
секојдневната работа: KDE околина, OpenOffice +
софтвер за работа... Нема што да изгубат...

-- 
Томислав Марковски


I hope I bought the right relish ... zzzzzzzzz ...
More information about the Ossm-members mailing list