[Ossm-members] Re: [NEWS]

Дамјан Георгиевски me at here.there.com.mk
Tue Apr 6 00:39:47 UTC 2004


> Од давна ми е мене во /etc/rc.d/rc.font, само пошто не сум на УТФ ниту сум
> запознаен со проблематика незнаев дали ви врши работи и си ќутев. :)

епа врши работа.

> ####
> konzoli=(1 2 3 4 5 6 7 8)
> 
> for i in ${konzoli[@]}; do
> 
> setfont cyr-sun16 -m 8859-5 > /dev/tty$i
> 
> done;
> ###

ова зашто ти треба? (мислам дека само за 2.6 кернел ти треба нешто вакво 
... ама ова твоево не ми изгледа точно).

btw.

for i in `seq 1 8`; do
   ...$i
done;

е пократко :)More information about the Ossm-members mailing list