[Ossm-members] Re: [NEWS]

Georgi Georgi
Tue Apr 6 12:19:34 UTC 2004


Дамјан Георгиевски напиша:

>> konzoli=(1 2 3 4 5 6 7 8)
>> 
>> for i in ${konzoli[@]}; do
>> 
>> setfont cyr-sun16 -m 8859-5 > /dev/tty$i
>> 
>> done;
>
> ова зашто ти треба? (мислам дека само за 2.6 кернел ти треба нешто вакво 
> ... ама ова твоево не ми изгледа точно).

Го користам од давна на 2.4 кернелите. Не ми го менуваше фонтот ако стои
само setfont на стартуп. Пошто не користам сега многу конзола незнам
дали суште има потреба или не, го тргнав сеа, па кога ќе ресетирам ќе
видам. :)
 
> for i in `seq 1 8`; do
>    ...$i
> done;
>
> е пократко :)

:)
-- 
Glisha
The perfect OS, MS-DOS! 
No patches, no root exploits for 21 years.More information about the Ossm-members mailing list