[Ossm-members] Re: [NEWS]

Georgi Georgi
Tue Apr 6 22:57:42 UTC 2004


Georgi Stanojevski напиша:

>>> setfont cyr-sun16 -m 8859-5 > /dev/tty$i
>>> 
>> ова зашто ти треба? (мислам дека само за 2.6 кернел ти треба нешто вакво 
>
> Го користам од давна на 2.4 кернелите. Не ми го менуваше фонтот ако стои
> само setfont на стартуп. Пошто не користам сега многу конзола незнам

Видов. Ако setfont не се редиректира на сите конзоли поединечно, само во
првата конзола е учитан кириличниот фонт.

Slackware9.1, linux2.4.22.

-- 
Glisha
The perfect OS, MS-DOS! 
No patches, no root exploits for 21 years.More information about the Ossm-members mailing list