[Ossm-members] Re: Конфигурација [NEWS]

Vande vande at kapistec.gov.mk
Sun Apr 11 19:39:06 UTC 2004


kitanoski filip wrote:
> Драги мои фрикови. опен сорс! :) 
> 
> Сакам да си купам нов компјутер и сакам да ми биде саде линукс, ко
> саде кафе. Ќе ми служи како рутер, т.е. компјутер кој ќе иде на нет и
> прибидејќи имам уште двајца корисници каде што живеам мора да оди сето
> тоа преку таа машина. Другото ќе ми биде нели како најнормална машина
> за секојдненва употреба.

> така. А да и не би потрошил нели повеќе од 300-350 еврс. И по можност
> напојувањето да биде нели ефтино т.е да не биде кизнај колку јако
> пошто треба да работе компјутерот 24 саати нели. На нет се иде преку
> Кабел. Кабелски нет. Фала однпаред. 

За тоа што наброја можеш комотно да поделиш 250 евра за монитор и 50 за 
компјутерот.
Во суштина било која конфигурација за тие пари ќе ти врши работа, но 
внимавај да има мрежна картичка (или пак повеќе) за да ги поврзе другите 
две машини.More information about the Ossm-members mailing list