[Ossm-members] Re: Ossm-members Digest, Vol 7, Issue 37

Vladimir Stefanov vladoboss at mt.net.mk
Mon Apr 26 19:55:16 UTC 2004


>
>
>Каде можам да најдам 64-bit Линукс за Athlon 64? Дали има таков линукс во
>државава? Ако има кажете ми каде можам да го набавам зашто овде во Тетово
>не можам да најдам.
>
>  
>
Mandrake 10 има специјално издание на оваа дистрибуција за 64 битни 
процесори. Симни си го, ако имаш некој другар со ADSL, ако не порачај си 
го. Најпосле можеш на секоја постоечка дистрибуција да го искомпајлираш 
кернелот 2.6 со подршка за Athlon 64.

>
> ------------------------------------------------------------------------

More information about the Ossm-members mailing list