[Ossm-members] Revolution OS [NEWS]

Новица Наков novica at bagra.org
Mon Apr 26 20:33:57 UTC 2004


Darko Spasovski напиша:
   

> Ovdeka ne stanuva zbor za proekcija na OSSM, stanuva zbor za proekcija od
> strana na "treto lice". Negova odluka e dali ke go emituva ili ne. Plus,
> ako ne se lazam, distribucijata na filmot od raka na raka ne e zabraneto
> so licencata. Spored toa, sto e toa sto nas kako OSSM ne' sprecuva da mu
> ispratime kopija na tipov?

Па би ме спречувало тоа што знам дека правата нема да се почитуваат. Но тоа
го мислам јас. Како што реков никој не мора да се сложи, т.е. секој може да
прави како што сака.

>> Уште повеќе што станува збор за авторските права на „еден од нашите“. 
  
> Avtorski prava se avtorski prava, ne treba da pravime podelba na partizani
> i germanci. 

Не правиме поделба. Сакав само да направам лесна поента. Баш затоа што
авторските права се авторски права, кога можеме треба да се грижиме дека ќе
се почитуваат.


-- 
Новица

An eye for an eye
makes the whole world blind.More information about the Ossm-members mailing list