[Ossm-members] Re: Mozilla prevod? [NEWS] [NEWS]

Ilija Koco ilijak at siva.com.mk
Tue Apr 27 09:18:52 UTC 2004


Новица Наков wrote:
> ip напиша:
> 
> 
>> но многу
>>работи се недопреведени, а и има многу грешки во преводот!
> 
> 
> Главните jar-ови се преведени. Колку јас што гледам има некои делови во
> chatzilla-та. Друго што? Ако има грешки зотшо не ги пријавиш?
> www.slobodensoftver.org.mk/flyspray
> 
> 
>>Така да,
>>може и сега да се направи преводот, не мора да се чека до final 1.7.
> 
> 
> Може, само што сега му правам некоја ревизија на целиот превод. Што ќе рече,
> можда и сам ќе најдам грешки. :) Па не сакам да ми се мешаат работите.
А да објавиш бета од преводот, па да добиеш повратна информација? Од 
моето искуство знам дека не можеш сам да најдеш толку грешки колку некој 
што е (што по) тотално не упатен.
> 
> 
>>Btw, ако преводот е финален, можеш да пуштиш линк до преводот во
>>netscape.public.mozilla.l10n на news за да го објават на www.mozilla.org
> 
> 
> Искрено, ме мрзи да се бафтам со тоа. Уфо контактираше со некој од Mozilla
> l10n тимот, и ако сака он нека прави нешто. Ако не, повели ти.
> 
> 
> More information about the Ossm-members mailing list