[Ossm-members] Moroni

Anton Zinoviev zinoviev at debian.org
Wed Aug 11 09:04:40 UTC 2004


On Mon, Aug 09, 2004 at 01:29:13PM +0200, Новица Наков wrote:
> 
> Така додека е сосема вообичаено студијата и писателите да имаат 
> авторски права на своите дела, нигде нема да видите патент на идеја од типот 
> на: созревање на млад човек исполнето со страшни препреки кои тој ги 
> надминува. Кога некој би го патентирал ова како идеја, пола холивудска 
> продукција би отишла по ѓаволите.

Мислим дека ако некоj го измисли ова за први пат и даде доказ дека
идеjaта не се срека никаде во реалниот живот - може да го патентира.

Мегу другото, вчера прочитав за еден лекар в САД коj бил суден зашто
спасил човек преко патентирана операциja. После лугете протестирале и
затоа конгресот на САД решил патентите да не бидат во сила за лекари кои
лекуваат сами, а не во болници.

Антон Зиновиев
More information about the Ossm-members mailing list