[Ossm-members] Превод на peer

Nikola Vanevski nino at postbank.com.mk
Tue Aug 24 06:53:36 UTC 2004


-----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
Hash: SHA1
 
PEER во преносно значење е некој кој е хиерархиски на исто ниво (на
рамна нога) со тебе, или ист со тебе (пак во хиерархиски смисол). Види

~
http://www.webster.com/cgi-bin/dictionary?book=Dictionary&va=peer&x=0&y=0

~ Во моментот не ми текнува како може да се преведе со само еден збор,
ако некој се сети и мене би ме интересирало.

Нино

Зоран Димовски wrote:

| Здраво на сите. Сакам да прашам дали некој е сретнал превод на
| зборот PEER или PEER-TO-PEER. Дали некој воопшто знае како би се
| превело ова на македонски. По мое би дошло некако како „далечен
| корисник“ или нешто слично. Ако има некој добар превод за ова супер
|  ако не кажете ваше мислење. Позрав Зоки.
|
|
| ----------------------------------------------------------------------
|
|
|
| _______________________________________________ Ossm-members
| mailing list Ossm-members at hedona.on.net.mk
| http://hedona.on.net.mk/mailman/listinfo/ossm-members
-----BEGIN PGP SIGNATURE-----
Version: GnuPG v1.2.4 (MingW32)
Comment: Using GnuPG with Thunderbird - http://enigmail.mozdev.org
 
iD8DBQFBKuXwlXjSkrbdxq4RAvTvAKCuT4jU0ZDPKtUZm/fywD+NftBv2QCaAvji
+OBDTL28+h2NU0Z6eswSJBA=
=W/5L
-----END PGP SIGNATURE-----
More information about the Ossm-members mailing list